Als lokale telersorganisatie is BelOrta sterk verbonden met andere lokale spelers en tradities. Het harde werken, de gedeelde passie en de goesting om elke dag opnieuw voor het allerbeste resultaat te gaan, zijn hen niet onbekend. Net daarom vindt BelOrta het belangrijk om lokale sportclubs, die diezelfde waarden delen, in de bloemetjes te zetten.

Onder het motto ‘Toon jouw Plezantste Legioen' wordt er voor het tweede jaar op een rij een fotowedstrijd georganiseerd en dit voor alle lokale sportverenigingen in ons land - van voetbal over volleybal, basketbal, judo en rugby tot frisbee, waterpolo, honkbal, etc.

LRV Heideruiters uit Koningshooikt sleepte vorig jaar de titel van Plezantste Legioen in de wacht en won een sponsoringsbudget van 5.000 euro. Daarnaast waren er ook nog 4 andere sportclubs die een budget wonnen van 1.000 euro.

Hoe deelnemen?

Elke sportvereniging in ons land kan zijn foto indienen tot half mei via https://www.verbazendplezant.be. Ook dit jaar bekronen we 5 winnaars. De allerplezantste inzending sleept de hoofdprijs van € 5.000 in de wacht. Vier runner-ups ontvangen een sponsoringsbudget van € 1.000.