Broccoli

1. Steel van broccoli

Veel mensen weten het niet maar ook de steel van broccoli is perfect eetbaar. Nadat je de steel geschild hebt met een dunschiller, kan je er verrukkelijke broccolirijst van maken, een gezond alternatief voor normale rijst. Iets minder avontuurlijk? Je kan de geschilde steel zonder problemen toevoegen aan jouw soep.

2. Aspergeschillen

Gooi jij de schillen en uiteinden van jouw asperges ook steevast weg? Jammer, want ze vormen de ideale basis voor aspergesoep. Kook de schillen en uiteinden in water waardoor je een aspergebouillon krijgt en gebruik die om je soep extra veel smaak te geven.

Kropsla 01

3. Pesto van kropsla

Sla is één van de weinige producten die je niet kan invriezen en het is zonde om het zo maar weg te gooien. Maak in plaats daarvan een leuke pestovariant klaar met de slarestjes. Doe de sla met wat kaas, pijnboompitten en look in een blender, voeg olijfolie toe en kruid met peper en zout. Mix alles mooi glad et voila: lekker verse pesto van kropsla.

4. Preigroen

De meest gekende onder onze tips. Het groene gedeelte van prei is nog perfect eetbaar. Let er wel op dat je het groen goed spoelt, er zit soms nog wat aarde tussen. Om ermee aan de slag te gaan snijd je het groene deel wat fijner en laat je het meestoven met de rest van de prei. Je kan het ook kort aanbakken of grillen voor een knapperig effect.

Tip: Het buitenste blaadje doe je er beter af, want dat is vaak wat uitgedroogd en taai.