Nietcis v2

Menig aspergeliefhebber kijkt uit naar begin februari: het moment dat deze typische seizoensgroente weer beschikbaar is van lokale origine. Dat wachten wordt nu beloond met de verkoop van de eerste Belgische witte asperges. De eerste asperges werden aangevoerd door Andries De Pauw (De Molenkouter) uit Sint-Katelijne-Waver. Nathalie Sebrechts van Sebrechts Groenten en Fruit was er als de kippen bij om de eerste kist te kopen voor €2.000 (€250 per schaal van 500 gram). De opbrengst van de primeurverkoop werd door BelOrta verhoogd tot €5.000, waardoor beide goede doelen €2.500 in ontvangst konden nemen.

Februari en maart zijn qua aanvoer eerder de aanloopmaanden richting het hoofdseizoen in april, mei en juni. Vanaf april worden namelijk ook de asperges uit openlucht in grotere aantallen geoogst, waardoor het aspergefestival dan in alle hevigheid kan losbarsten. Op 24 juni, het feest van Sint-Jan, loopt het seizoen traditioneel af. Daarnaast biedt de coöperatie ook groene asperges en biologisch geteelde witte en groene asperges aan.

V1 foundation

Foundation Mechelen vzw & Cis 4 ever

Naar jaarlijkse gewoonte gaat BelOrta de opbrengst van de eerste asperges naar het goede doel. Dit jaar kwam de coöperatie terecht bij Foundation Mechelen vzw & Cis 4 ever, twee goede doelen uit de Mechelse regio. “Het lokale aspect is een belangrijke pijler binnen de werking van BelOrta. Dankzij de lokale verankering van onze producenten zijn we verbonden met tal van plaatselijke verenigingen. Daarom ondersteunen we met zeer veel plezier deze twee goede doelen uit de regio,” verklaart Jo Lambrecht, Sales en Marketing Manager BelOrta.

“Sinds 2017 zamelden we, samen met een grote groep vrienden, familie en sympathisanten, onder de naam Cis 4 ever al heel veel geld in voor Kom op tegen Kanker. Geld waarvan we weten dat het bijzonder goed besteed is. Kanker blijft een ziekte die veel mensen treft en een enorme impact heeft. We blijven hiermee doorgaan tot de dag dat we niemand meer hoeven te verliezen aan kanker. Het is dan ook enorm hartverwarmend om deze schenking te mogen ontvangen,” vertelt Anke Gooijer, oprichtster en mama van Cis.

Ook bij Foundation Mechelen vzw zijn ze tevreden met de schenking van €2.500. Piet Den Boer, voorzitter van Foundation Mechelen vzw: “Dit bedrag zal gebruikt worden door de Foundation voor de warmste opening de Nationale Spelen van de Special Olympics Belgium op 17 mei in het stadion van KV Mechelen. Op die manier willen we een glimlach op de mond toveren van 3500 atleten met een geestelijke of mentale beperking.”

Boilerplates

Foundation Mechelen vzw

Foundation Mechelen is een vzw opgericht in 2011 door oud-spelers van YR KV Mechelen en Racing Mechelen. Ondertussen hebben een aantal nieuwe mensen de raad van bestuur vervoegd en is het voetbalverleden wat minder prominent aanwezig.
We organiseren evenementen met focus op het bedrijvensegment en de sociaal geëngageerde Mechelaar. De opbrengsten gaan integraal naar goede doelen en sociale organisaties.

Meer informatie via www.foundationmechelen.be

Cis 4 ever

Op 25 november 2017 overleed Cis op 12 jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersenstamtumor. Een week voor hij stierf zei hij geen cadeautjes meer te willen voor Sint of kerst. Hij verkoos het geld aan een goed doel te schenken, liefst een goed doel dat kanker de wereld uit helpt. Sinterklaas en kerst heeft hij niet meer mogen meemaken maar wij willen zijn wens blijven waarmaken. Als eerbetoon aan Cis en vele anderen die de ongelijke strijd verloren. Maar ook als teken van steun aan al degenen die er nu tegen vechten en zo ons steentje ertoe bijdragen dat zij nog beter geholpen kunnen worden.

Meer informatie via https://www.facebook.com/cis4ever

Sebrechts Groenten en Fruit

Fruithandel Sebrechts is een familiebedrijf dat dit jaar 65 jaar bestaat.
Dagelijks voorzien wij onze klanten van verse groenten en fruit, alsook kruiden, scheuten, granola, voorgesneden groenten, noten, sappen,… Kwaliteit en een persoonlijke service zijn onze prioriteiten. We kiezen zorgvuldig al onze producten uit om zo onze klanten de nodige service te kunnen bieden.

Meer informatie via http://sebrechtsfruit.be/

BelOrta

De roots van BelOrta gaan helemaal terug tot begin 20e eeuw. Van lokaal verankerde initiatieven evolueerde BelOrta tot een toonaangevende coöperatieve groente- en fruitveiling in Europa. De verse groenten en fruit van de coöperatie vinden hun weg richting ruim 70 landen wereldwijd. Dagelijks worden tot 4.000.000 kg groenten en fruit vermarkt. Bijna 1.000 telers garanderen het hele jaar rond een aanvoer van meer dan 170 groente-, fruit- en kruidensoorten – altijd lokaal geteeld en vol smaak.

Meer informatie via www.belorta.be