Ingrediënten

  • 2 rapen
  • 1 bussel radijs
  • 1 bussel lente-ui
  • 10 lemon cherry tomaatjes
  • 1 halve rode kool
  • 300 g edamamebonen
  • 250 g sushirijst
  • 2 kleine rauwe zalmfilets
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2-3 theelepels sriracha
  • 4 theelepels sesamzaadjes
  • 5 cm verse gemberwortel
  • 125 ml sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel suiker

Bereiding

  1. Kook de sushirijst zoals op de verpakking staat. Laat afkoelen. Maak de marinade voor over de sushirijst te scheppen.
  2. Meng in een kleine mengkom 125 ml sojasaus, 2 eetlepels water, 1 eetlepel suiker, 5 cm verse fijn geraspte gemberwortel, 1 eetlepel sesamolie en 2 theelepels sesamzaadjes. Zet opzij.
  3. Meng in een andere kleine mengkom 4 eetlepels mayonaise en 2-3 theelepels sriracha. Naar keuze hoe pikant je deze wil.
  4. Neem de zalmfilets. Verwijder de huid onderaan en snijd de zalmfilet in kleine blokjes. Zet opnieuw in de ijskast.
  5. Snijd de uiteindes van de rapen en schil ze. Snijd ze daarna in zeer fijne schijfjes, eventueel met een mandoline.
  6. Was de radijsjes, verwijder de uiteindes en snijd in dunne schijfjes. Snijd de lemon cherry tomaatjes doormidden.
  7. Verwijder het uiteinde van de halve rode kool, snijd in dunne reepjes en daarna in blokjes. Verwijder de buitenste blaadjes van de lente-ui, was ze de lente-ui, snijd het uiteinde ervan en snijd in fijne ringetjes.
  8. Neem een middelgrote kom om in te dresseren. Begin met de sushirijst op de bodem, druk deze goed aan. Marineer deze met de soja-sesammarinade. Leg nu alle groentjes per soort in een ronde bovenop de rijst tot je een mooi kleurenpallet hebt.
  9. Leg de rauwe zalmblokjes in het midden, schep hier een schep sriracha mayonaise op en werk af met lente-ui en de rest van de sesamzaadjes. Zet de mayonaise en soja-sesammarinade op tafel en schep naar keuze nog wat bij!