Ingrediënten

  • 50 g aardbeien
  • 50 g braambessen
  • 50 g frambozen
  • 200 ml room
  • 1 theelepel poedersuiker + extra
  • 65 g bloem
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel honing
  • een snuifje zout

Bereiding

  1. Klop de room samen met de poedersuiker op tot slagroom. Houd koel.
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  3. Doe de bloem samen met de eieren, melk, het vanille extract en een snuf zout in een mengkom en klop tot een glad beslag.
  4. Was het fruit. Verdeel de aardbeien in vier (de grotere aardbeien verdeel je in 8), halveer de braambessen. Meng het fruit door het beslag.
  5. Smelt de boter in een pan die ook in de oven mag. Bestrijk de pan met de gesmolten boter zodat de volledige pan goed is ingevet. Giet dan het beslag met het fruit in de pan en laat 1 minuut bakken. Roer zeker niet!
  6. Neem van het vuur en zet de Dutch baby zo’n 20 à 25 minuten in je oven tot ze mooi luchtig en goudbruin is.
  7. Haal uit de oven, besprenkel met poedersuiker, serveer met de slagroom en de honing.