Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de bloem, melk, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper tot een glad beslag.
- Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd in roosjes.
- Haal de bloemkoolroosjes één voor één door het beslag, laat wat uitlekken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak 25 minuten in de oven tot ze licht goudbruin zijn.
- Meng de BBQ-saus met de ahornsiroop.
- Bestrijk de gebakken bloemkoolroosjes met de saus en zet nog 10 minuten terug in de oven tot ze mooi gekaramelliseerd zijn.
- Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Laat de bulgur afkoelen en meng met de groenten.
- Breng de salade op smaak met een scheutje olijfolie, zout en peper.
- Meng de yoghurt met citroensap, paprikapoeder en fijngehakte peterselie tot een dip.
- Serveer de bloemkoolwings samen met de yoghurtdip. Werk eventueel af met lente-ui. Lekker als hapje of als lunch met de bulgursalade erbij.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Innersparkle.