Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 tomaat
  • ¼ komkommer
  • 100 g bloem
  • 175 ml melk
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Snuf zout
  • Snuf peper
  • 3 el BBQ-saus
  • 1 el ahornsiroop
  • 100 g bulgur
  • Scheutje olijfolie
  • 4 el yoghurt (Griekse of plantaardige)
  • 1 tl citroensap
  • 1 el peterselie
  • ½ tl paprikapoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de bloem, melk, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper tot een glad beslag.
  3. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd in roosjes.
  4. Haal de bloemkoolroosjes één voor één door het beslag, laat wat uitlekken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak 25 minuten in de oven tot ze licht goudbruin zijn.
  6. Meng de BBQ-saus met de ahornsiroop.
  7. Bestrijk de gebakken bloemkoolroosjes met de saus en zet nog 10 minuten terug in de oven tot ze mooi gekaramelliseerd zijn.
  8. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  9. Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Laat de bulgur afkoelen en meng met de groenten.
  10. Breng de salade op smaak met een scheutje olijfolie, zout en peper.
  11. Meng de yoghurt met citroensap, paprikapoeder en fijngehakte peterselie tot een dip.
  12. Serveer de bloemkoolwings samen met de yoghurtdip. Werk eventueel af met lente-ui. Lekker als hapje of als lunch met de bulgursalade erbij.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Innersparkle.